logo Tradicija livarstva od 1970
 

Litje

Livarna aluminija z veliko kapaciteto

Litje aluminija opravljamo za potrebe različnih gospodarskih panog: tako za gradbeništvo, pnevmatiko, strojništvo kot tudi za elektroindustrijo. Ulivanje kovin tako doseže tudi do 100 ton ulitkov na leto. Litje je v livarni Alutech osredotočeno na izdelavo orodij, pri čemer uporabljamo model za ulivanje, ki se imenuje kokila

Kakšno litje aluminija je mogoče pri nas?

Livarna aluminija se ponaša s posebnim postopkom za kokilno litje aluminijevih zlitin. Litje aluminija je tako primerno za količine od 200 do 10.000 kosov na leto. Ulitki imajo različno težo, in sicer od 0,1 kilograma pa vse do 40 kilogramov. Prav tako ima ulivanje kovin v naši livarni različne končne izdelke: ulitek je lahko namreč dolg od 15 pa vse do 1000 milimetrov. Kokila ima največjo dimenzijo 1100 x 840 x 350 milimetrov. 

Katere surovine uporabljamo pri litju?

Litje aluminija je pri nas standardizirano po DIN 1725. Med surovinami, ki jih uporabljamo za ulivanje kovin, so ingoti znane kemične sestave, po potrebi pa lahko uporabimo tudi silicij, baker in magnezij. Naša livarna aluminija omogoča tudi toplotno obdelavo. 
 Kaj vam naša livarna aluminija še ponuja?

Ker želimo litje aluminija kar se da približati vašim tržnim ciljem in željam, vam ponujamo tudi izdelavo različnih orodij. Pri tem si pomagamo z različnimi modeli za ulivanje, ki se imenujejo kokila. Omenjeno litje izvajamo tako za domači kot tuji trg, saj so naši izdelki poznani tako v Sloveniji, Italiji, Nemčiji, Belgiji, če omenimo le nekatere države. Litje aluminija v zadnji fazi pri nas poteka na CNC stružnici in v CNC obdelovalnem centru, ulitki pa se pobarvajo po elektrostatičnem prašnem postopku.


Litje aluminija je pri nas sinonim za kvalitetne izdelke

Pri nas je ulivanje kovin postopek, ki združuje največje strokovnjake s tega področja in najmodernejšo tehnologijo. Litje je zato rezultat, na katerega smo ponosni, prepričani pa smo, da vam naša livarna aluminija lahko pomaga do vzdržljivih izdelkov, s katerimi boste več kot zadovoljni.